Shqip   Македонски   English
  Општина
Градоначалник, Совет
Администрација, Сектори
Единици
За граѓанинот  
Е-Услуги, Даноци
Формулари, Учество
во одлучување

Мојот град
Историја, Институции
Организации, Почесни
граѓани, Бизнис, Спорт
      Документи
Проекти, Буџет,
Урбанистички планови
Закони, Акти
Посети го Тетово
Природа, Одмаралишта, Историски објекти, Галерии, Музеи
Инфо
Ресторани, Хотели
Медиуми, Банки
Транспорт

 Мојот град
 Институции на културата
 
Историја и наследство
Институции на културата
Основни училишта
Средни училишта
Универзитети
Друштва и организации
Почесни граѓани
Круг на бизнисот
Спорт и рекреација
Соработка со други градови
 
Тетовски ТеатарТеатарот во Тетово претставува еден од најновите театри во Р.Македонија. По одлучното барање на Тетовските актери за создавање на сценски простор каде тие ќе можат да интерпретираат, во 2007 година се формира националната институција –Тетовски театар со екипа составена од 15 актери и 15 административни и сценски работници.

Пуштањето во употреба на оваа институција започнува со премиерната претстава “Çmendina”  (Лудило) на 22 октомври 2007година.

Отсуството на објектот и потребните услови за нормално функционирање на театарот никогаш не биле пречка оваа културна институција да реализира вкупно 22 успешни театарски претстави презентирани на разни фестивали низ Македонија и во регионот, опфаќајќи го и Фестивалот со меѓународно реноме “MESS” во Сараево, БХ, во октомври 2012 со претставата “Akuariumi” текст на Рефет Абази и режија на Luca Cortina.


Инфо контакт:

Н.И. Театар на Тетово-Тетово
Ул.„Илирија„ бб, 1200 Тетово-Македонија
Тел. +389 44 35 12 30
Фах. +389 44 35 12 31
Fax: email: teatritetoves@gmail.com
       
 
Политика на приватност
Контактирај ја Општината
Општина Тетово
Дервиш Цара бб
1200 Тетово
Република Северна Македонија

Тел. +389 44 511 930
Факс +389 44 511 962
Тел. 044 339 240
cabinet@tetova.gov.mk
info@tetova.gov.mk
       
       
Faqeja oficiale e Komunës së Tetovës - Официјална страница на Општина Тетово - Official website of Tetovo Municipality © 2014