Shqip   Македонски   English
  Општина
Градоначалник, Совет
Администрација, Сектори
Единици
За граѓанинот  
Е-Услуги, Даноци
Формулари, Учество
во одлучување

Мојот град
Историја, Институции
Организации, Почесни
граѓани, Бизнис, Спорт
      Документи
Проекти, Буџет,
Урбанистички планови
Закони, Акти
Посети го Тетово
Природа, Одмаралишта, Историски објекти, Галерии, Музеи
Инфо
Ресторани, Хотели
Медиуми, Банки
Транспорт

 Мојот град
 Круг на бизнисот
 
Историја и наследство
Институции на културата
Основни училишта
Средни училишта
Универзитети
Друштва и организации
Почесни граѓани
Круг на бизнисот
Спорт и рекреација
Соработка со други градови
 
Да се занимаваш со бизнис во ТетовоПовикувајќи се на последните најавени реформи од страна на Владата на Р.Македонија, процесот за основање односно започнување со бизнис е поедноставно, одстранувајќи ги сите оптеретувачки административни постапки со што се заштедува на времето и финансиските трошоци, со што им се овозможува на сите луѓе со кративни идеи и волја за работа и претпиемништво, истото да го сторат на институционален начин запишувајќи ги нивните бизниси во соодветни институции.

Денес за да се започне со бизнис доволно е да се пријавите во некоја од финансиските консултативни куќи кои имаат соодветно овлсастување за сметководство и целиот процес се врши на електронски начин „online” со едноставни постапки и за кратко време Вие ќе имате запишан бизнис во централниот регистар и сите соодветни институции.

Еден од позначајните фактори кој ја детерминира деловната дејност е токму локацијата на бизнисот и повикувајќи се на тоа дека општина Тетово претставува една од најатрактивните локаци за бизнис.

Општина Тетово како атрактивна дестинација за бизнис ја  прават следниве атрибути:
Поволна географска положба

  • Големи природни ресурси
  • Модерна инфраструктура, транспарента комуникација помеѓу општината и бизнис-секторот
  • Поддршка и помагање на нови бизниси
  • Развој и промоција на слободна економска зона
  • Поттикнување на јавно приватно партнерство
  • Промовирање на поттикнувачки политики за мотивирање на тетовското иселеништво за инвестирање во родниот крај.       
 
Политика на приватност
Контактирај ја Општината
Општина Тетово
Дервиш Цара бб
1200 Тетово
Република Северна Македонија

Тел. +389 44 511 930
Факс +389 44 511 962
Тел. 044 339 240
cabinet@tetova.gov.mk
info@tetova.gov.mk
       
       
Faqeja oficiale e Komunës së Tetovës - Официјална страница на Општина Тетово - Official website of Tetovo Municipality © 2014